Tort chlebowy z łososiem i jajkami w chrzanie

35 minut | 8 porcji

SKŁADNIKI:

× 16 kromek chleba tostowego
× 80 g łososia wędzonego na gorąco
× 4 jajka
× 2/3 szklanki kukurydzy konserwowej
× 1 mały ogórek zielony
× 1 pęczek małych rzodkiewek
× 1 garść rzeżuchy
× 1/2 czerwonej papryki
× 1 słoiczek majonezu
× 2 czubate łyżeczki Chrzanu Tartego Ogródek Dziadunia
× 1 opakowanie serka śmietankowego kanapkowego
× 1 duży pęczek koperku
× sól, świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Łososia zblenduj z 1 czubatą łyżką majonezu oraz 1 łyżeczką chrzanu. Dopraw pieprzem do smaku.

2. Od kromek chleba tostowego odetnij skórki. Cztery kromki ułóż w kwadrat na paterze i posmaruj łososiową pastą oraz posyp kukurydzą, pozostawiając 1-2 łyżki do dekoracji. Całość przykryj kolejnymi kromkami chleba

3. Jajka ugotuj na twardo, a po przestudzeniu oraz obraniu posiekaj w kostkę i połącz z 1 czubatą łyżką majonezu, 1 łyżeczką chrzanu oraz dopraw solą i pieprzem. Rzodkiewki posiekaj w kostkę. Jajka ułóż na torcie, posyp 2/3 ilości rzodkiewek, rzeżuchą i przykryj chlebem, który posmaruj z wierzchu serkiem śmietankowym.

4. Paprykę oraz ogórka pokrój w drobną kosteczkę i posyp nim powstający tort. Całość dopraw pieprzem i pokryj, pozostałymi kromkami chleba, które uprzednio posmaruj od spodu oraz z wierzchu serkiem

  • Chrzan-tarty-30
  • Chrzan-tarty-24
  • Chrzan-tarty-7
  • Chrzan-tarty-25
Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

*pola wymagane