warzywa

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 115,00  !
  • ćwikła z chrzanem ćwikła z chrzanem Wielkanoc
    Prawdopodobnie takie pamiętasz z dzieciństwa. Słodko-kwaśne, podkreślone ostrym chrzanem.Po prostu pyszne - stara, domowa receptura, by zdrowe warzywa mieć zawsze "pod ręką" - kiedy chcesz. Składniki: buraki (60%), chrzan (20%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Niezbędne na wielkanocnym stole, idealne do obiadu, kanapek.
  • buraczki tarte Buraczki tarte

    Buraczki tarte 350g

    5,00  z VAT
    Czerwone buraczki - gotowane i starte, lekko doprawione do smaku według domowej receptury. Tradycyjnie, jak to w polskim domu. Niskokaloryczne, urozmaicą dietetyczny posiłek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Doskonale smakują podane na ciepło lub na zimno.
  • top produkt buraczki wiórki

    Buraczki wiórki 500ml

    5,00  z VAT
    Tradycyjnie przygotowane buraczki, ugotowane i starte na wiórki w słodko-kwaśnej zalewie. Najlepiej smakują podane do obiadu lub jako składnik sałatek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/rozowa-salatka-sledziowa/
  • ketchup pikantny diabełek dziadunia diabelek
    Zawadiacki w smaku, aksamitny w konsystencji ketchup. Pełny dojrzałych na słońcu, przetartych czerwonych pomidorów (aż 71%!), doprawiony naturalnymi przyprawami, według własnej, unikalnej receptury. Bez dodatku skrobi, konserwantów. Nie bez powodu nazwany Diabełkiem Dziadunia. Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach,  sosach, zapiekankach.
  • Kapusta kiszona 900ml

    7,50  z VAT
    Dawniej obecna w każdym polskim domu. Dziś na nowo odkrywamy jej smak i bogactwo właściwości. Kiszona tak samo jak kiedyś - tylko posolona i porządnie ubita. Bez pośpiechu. Jest pyszną surówką do obiadu, podstawą kapuśniaku, farszu do pierogów, krokietów, kapuśniaczków. Składniki: kapusta kiszona, woda, sól. Dopuszcza się śladowe ilości marchwi.
  • Kiszona tak, jak w wielu polskich domach - szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
  • Modro Kapusta 900ml

    7,00  z VAT
    Czerwona kapusta w zalewie - najbardziej znana na Śląsku, nazywana tu modrą. Przygotowana dokładnie tak, jak robiła to każda porządna śląska gospodyni. Cudnie chrupka i słodko-kwaśna w smaku. Szybko, łatwo i przepysznie - Modro Kapusta nie potrzebuje już doprawiania, wystarczy lekko odsączyć i przełożyć do salaterki lub ... do hamburgera! Gotowe! Składniki: kapusta czerwona (52%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/hamburger/
  • Brak w magazynie
    Ogórki czosnkowo-koperkowe ogórki czosnkowo koperkowe

    Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru.

    Dla mnie są smakiem i zapachem dzieciństwa, natychmiast przywołują obraz pachnącej zalewy, którą mieszałam z siostrami chochlą w wielkim garze, a Mama precyzyjnie rozdzielała ją do słoików. To była specjalność naszego domu...

    Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/chlopski-tatar-dziadunia/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/warzywne-tulipany/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/sos-tatarski/
  • Brak w magazynie

    Ogórki kiszone 900ml

    10,00  z VAT
    Ogórki kiszone to nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do ...prawie wszystkiego! Są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upychamy w słoikach, dorzucamy ząbek czosnku i wodę z solą, a resztę już robi sama natura. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
  • top produkt Ogórki konserwowe
    Najładniejsze, malutkie, zielone ogórki w zalewie octowej według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Naturalne dodatki jak np.: koper, ziarna gorczycy, ziele angielskie nadają ogórkom pyszny smak, chrupkość i znakomity aromat. Składniki: ogórki, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Może zawierać gluten oraz orzechy. Ogórki konserwowe są świetne do kanapek, sałatek, gulaszu, surówek. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/tort-kanapkowy/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/przekaska-sylwestrowa/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/gulasz-z-ogorkiem-konserwowym/
  • Brak w magazynie
    przecier ogórkowy przecier ogórkowy
    Ogórki kiszone w rozdrobnionej formie przecieru to doskonały i bardzo szybki sposób na przepyszną zupę ogórkową.Oszczędza Twój czas i energię, a zupa z takim przecierem na pewno zasmakuje całej Rodzinie! Składniki: ogórki kiszone Nasze przepisy: http://http://www.ogrodekdziadunia.pl/przepisy/tradycyjna-zupa-ogorkowa
  • Sałatka grecka 900ml

    7,00  z VAT
    Świeże warzywa: ogórki, marchewka, czerwona papryka  i cebulka w zalewie słodko-kwaśnej, z niewielkim dodatkiem soli i naturalnych przypraw. Łatwo i szybko możesz mieć pyszną sałatkę do obiadu, hamburgerów lub hot-dogów, zapiekanek. Składniki: warzywa: ogórki (34%), marchew (5%), cebula (4%), papryka (4%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól.  
Go to Top