obiad

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 115,00  !
  • ćwikła z chrzanem ćwikła z chrzanem Wielkanoc
    Prawdopodobnie takie pamiętasz z dzieciństwa. Słodko-kwaśne, podkreślone ostrym chrzanem.Po prostu pyszne - stara, domowa receptura, by zdrowe warzywa mieć zawsze "pod ręką" - kiedy chcesz. Składniki: buraki (60%), chrzan (20%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Niezbędne na wielkanocnym stole, idealne do obiadu, kanapek.
  • top produkt barszcz
    Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku. Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu. Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), wywar (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), sól. To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze i smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi.  
  • buraczki tarte Buraczki tarte

    Buraczki tarte 350g

    5,00  z VAT
    Czerwone buraczki - gotowane i starte, lekko doprawione do smaku według domowej receptury. Tradycyjnie, jak to w polskim domu. Niskokaloryczne, urozmaicą dietetyczny posiłek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Doskonale smakują podane na ciepło lub na zimno.
  • top produkt buraczki wiórki

    Buraczki wiórki 500ml

    5,00  z VAT
    Tradycyjnie przygotowane buraczki, ugotowane i starte na wiórki w słodko-kwaśnej zalewie. Najlepiej smakują podane do obiadu lub jako składnik sałatek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/rozowa-salatka-sledziowa/
  • Kapusta kiszona 900ml

    7,50  z VAT
    Dawniej obecna w każdym polskim domu. Dziś na nowo odkrywamy jej smak i bogactwo właściwości. Kiszona tak samo jak kiedyś - tylko posolona i porządnie ubita. Bez pośpiechu. Jest pyszną surówką do obiadu, podstawą kapuśniaku, farszu do pierogów, krokietów, kapuśniaczków. Składniki: kapusta kiszona, woda, sól. Dopuszcza się śladowe ilości marchwi.
  • kapusta z grzybami lesnymi małe Kapusta kiszona z grzybami leśnymi
    Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Kiszona tak samo, jak dawniej w naszej rodzinie: szatkowana, posolona i pomieszana z pokrojoną cebulą i grzybami. Porządnie ubita czeka, aż nabierze wyjątkowego smaku. Bez pospieszania, bez octu. Taka jak kiedyś. Wystarczy ją krótko podgotować, by stała się juz gotowym farszem do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek. Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na wigilijnym stole. Składniki: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól. Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały poparte certyfikatem Jakość Tradycja.  
  • Kiszona tak, jak w wielu polskich domach - szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
  • Modro Kapusta 900ml

    7,00  z VAT
    Czerwona kapusta w zalewie - najbardziej znana na Śląsku, nazywana tu modrą. Przygotowana dokładnie tak, jak robiła to każda porządna śląska gospodyni. Cudnie chrupka i słodko-kwaśna w smaku. Szybko, łatwo i przepysznie - Modro Kapusta nie potrzebuje już doprawiania, wystarczy lekko odsączyć i przełożyć do salaterki lub ... do hamburgera! Gotowe! Składniki: kapusta czerwona (52%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/hamburger/
  • Brak w magazynie
    Ogórki czosnkowo-koperkowe ogórki czosnkowo koperkowe

    Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru.

    Dla mnie są smakiem i zapachem dzieciństwa, natychmiast przywołują obraz pachnącej zalewy, którą mieszałam z siostrami chochlą w wielkim garze, a Mama precyzyjnie rozdzielała ją do słoików. To była specjalność naszego domu...

    Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/chlopski-tatar-dziadunia/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/warzywne-tulipany/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/sos-tatarski/
  • Brak w magazynie

    Ogórki kiszone 900ml

    10,00  z VAT
    Ogórki kiszone to nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do ...prawie wszystkiego! Są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upychamy w słoikach, dorzucamy ząbek czosnku i wodę z solą, a resztę już robi sama natura. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
  • top produkt Ogórki konserwowe
    Najładniejsze, malutkie, zielone ogórki w zalewie octowej według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Naturalne dodatki jak np.: koper, ziarna gorczycy, ziele angielskie nadają ogórkom pyszny smak, chrupkość i znakomity aromat. Składniki: ogórki, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Może zawierać gluten oraz orzechy. Ogórki konserwowe są świetne do kanapek, sałatek, gulaszu, surówek. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/tort-kanapkowy/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/przekaska-sylwestrowa/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/gulasz-z-ogorkiem-konserwowym/
  • Smakowite połączenie warzyw w słodko-kwaśnej marynacie z przyprawami. Składniki: warzywa: kapusta biała (33%), marchew (8%), ogórek kiszony (5%), cebula (4%), papryka (3%),woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, witamina C - przeciwutleniacz. Sałatka świetnie pasuje do obiadu, hamburgerów, zapiekanek.
Go to Top