-
Delikatny, aksamitny ketchup. Pełny dojrzałych w słońcu, zdrowych pomidorów (aż 75% zawartości), łagodnie zbalansowany w smaku kompozycją ziół. Stworzony przez mamę dla dzieci, by, dać im to, co najlepsze. A wiadomo, że z „keczupkiem” wszystko znika z talerza w oka mgnieniu! Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), miód, cebula, ocet jabłkowy, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g przecieru zużyto 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach, sosach, zapiekankach.
-
Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
-
Zawadiacki w smaku, aksamitny w konsystencji ketchup. Pełny dojrzałych na słońcu, przetartych czerwonych pomidorów (aż 71%!), doprawiony naturalnymi przyprawami, według własnej, unikalnej receptury. Bez dodatku skrobi, konserwantów. Nie bez powodu nazwany Diabełkiem Dziadunia. Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach, sosach, zapiekankach.
-
Płomienna dawka słodkiej energii, a to wszystko za sprawą miodu wielokwiatowego w połączeniu z magiczną kompozycją starannie dobranych przypraw: korzenia imbiru, lasek cynamonu, goździków i soku z cytryny. Składniki: wywar (woda, korzeń imbiru, sok z cytryny, laski cynamonu, goździki całe), cukier, miód wielokwiatowy (5%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 185 g przypraw korzennych. Doskonale smakuje i rozgrzewa! Idealny na chłodne wieczory - do herbaty, grzanego piwa czy wina. A także do deserów, pierników i ciast.
-
Brak w magazynieW pełni naturalny syrop z owoców jeżyny z cukrem. Bez zbędnych konserwantów, barwników, aromatów. Tak jak dawniej. Składniki: sok wyciśnięty z jeżyny (50%), cukier (50%).
-
Najbardziej lubiany, kojarzony z dzieciństwem syrop. Zawiera tylko zebrane na słońcu maliny zasypane cukrem i nic więcej. Tak jak kiedyś. Ponad 50-letnia tradycja została udokumentowana i wraz z kontrolą jakości wyróżniona certyfikatem "Jakość i Tradycja". Malinowa Poezja jest także uhonorowana znakiem Top Produkt "Doceń polskie"oraz nagrodami i wyróżnieniami wielu konkursów branżowych. Najchętniej kupowany syrop przez naszych Klientów w 2017 i 2018 roku. Składniki: sok wyciśnięty z malin (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 65 g malin.
-
Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Nawet zwykłą kanapkę zmieni w przekąskę o oryginalnym smaku. Składniki: korzeń chrzanu (30%), woda, miód (14%), ocet jabłkowy, gorczyca (11%), cukier, olej rzepakowy, sól, sok z cytryny. W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowo-miodowej połączyliśmy znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskaliśmy niepowtarzalny smak. Musztarda Wąsoska Chrzanowo-miodowa świetnie pasuje do wędliny, pieczonego mięsa czy potraw z grilla.
Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 170,00 zł !