natura

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • Chrzan tarty wielkanoc chrzan tarty
    Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda  z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
  • Kiszona tak, jak w wielu polskich domach - szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
  • Syrop z kwiatu czarnego bzu Kwiatowa poezja syrop
    Słodko-kwaśny, aromatyczny syrop z wywarem z kwiatu czarnego bzu. Znany i ceniony w polskiej kuchni od wieków ze względu na właściwości prozdrowotne. Obecnie na nowo zjednuje sobie koneserów naturalnych i oryginalnych smaków. Składniki: cukier, wywar (woda, kwiat czarnego bzu (15%), sok z cytryny).
  • przecier ze skórki pomarańczy pomarańczowy frykas skórka pomarańczowa
    Niezwykły, naturalny aromat skórki pomarańczowej zamknięty w postaci gęstej konfitury. Sekret cudownie pachnących domowych ciast i ciasteczek. Pomarańczowy Frykas dodany do wypieków sprawi, że Twoim domu zapanuje świąteczna atmosfera. Składniki: skórka pomarańczy (50%), cukier
  • Truskawkowa poezja
    Chyba najbardziej lubiany owoc - soczyste czerwone truskawki. Sezon na nie trwa bardzo krótko, dlatego wyciśnięty z nich sok, czym prędzej nalewamy do butelek, by przywoływać ten pyszny smak i aromat nawet zimą. Składniki: sok wyciśnięty z truskawki (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 60 g truskawek.  Truskawkowa Poezja doskonale smakuje rozcieńczona z wodą, jak i dodany do deseru, naleśników, drinków, koktajli.  
  • Żurawina w syropie żurawina w syropie
    Świeże, całe owoce żurawiny zanurzone w słodkim syropie. Bez konserwantów, barwników, aromatów. Tylko tak jak chciała natura. Mocno kwaśny smak naturalnej żurawiny i jej piękny rubinowy kolor świetnie pasują do zimnych i gorących napojów. Super smakuje dodana do lodów, deserów, koktajli czy drinków. Składniki: żurawina (56%), cukier, woda.
  • syrop z żurawiny syrop z żurawiny
    Syrop z żurawiny jest świetny do picia z wodą, lodem, ale też do deserów, lodów, a nawet drinków. Warto go mieć zawsze pod ręką, ponieważ jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. O wartości zdrowotnej żurawiny nikogo już nie trzeba przekonywać. Każdy wie, że to jeden z najzdrowszych owoców. Żurawinowa Poezja są to porządnie wyciśnięte czerwone korale żurawiny, dosłodzone i pasteryzowane, tak,  by cieszyć się nimi cały rok. To jeden z niewielu na rynku syropów zawierający tylko sok z owoców żurawiny i cukier - bez dodatków wody, barwników, aromatów itp. Tylko natura. Składniki: sok wyciśnięty z żurawiny (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 70 g żurawiny.
Go to Top