Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 170,00  !
  • Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda  z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
  • Słodko-kwaśny, aromatyczny syrop z wywarem z kwiatu czarnego bzu. Znany i ceniony w polskiej kuchni od wieków ze względu na właściwości prozdrowotne. Obecnie na nowo zjednuje sobie koneserów naturalnych i oryginalnych smaków. Składniki: cukier, wywar (woda, kwiat czarnego bzu (15%), sok z cytryny).  
  • Brak w magazynie
    Niezwykły, naturalny aromat skórki pomarańczowej zamknięty w postaci gęstej konfitury. Sekret cudownie pachnących domowych ciast i ciasteczek. Pomarańczowy Frykas dodany do wypieków sprawi, że Twoim domu zapanuje świąteczna atmosfera. Składniki: skórka pomarańczy (50%), cukier
  • Naturalny syrop otrzymany z soku z czarnej porzeczki oraz cukru. Nierozcieńczany wodą, bez żadnych konserwantów, barwników, aromatów. Taki sam, jak ten, który do słoiczków i butelek wlewały nasze Mamy i Babcie. Samo zdrowie! Składniki: sok wyciśnięty z czarnej porzeczki (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 75 g czarnej porzeczki.
  • Chyba najbardziej lubiany owoc - soczyste czerwone truskawki. Sezon na nie trwa bardzo krótko, dlatego wyciśnięty z nich sok, czym prędzej nalewamy do butelek, by przywoływać ten pyszny smak i aromat nawet zimą. Składniki: sok wyciśnięty z truskawki (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 60 g truskawek.  Truskawkowa Poezja doskonale smakuje rozcieńczona z wodą, jak i dodany do deseru, naleśników, drinków, koktajli.  
  • Świeże, całe owoce żurawiny zanurzone w słodkim syropie. Bez konserwantów, barwników, aromatów. Tylko tak jak chciała natura. Mocno kwaśny smak naturalnej żurawiny i jej piękny rubinowy kolor świetnie pasują do zimnych i gorących napojów. Super smakuje dodana do lodów, deserów, koktajli czy drinków. Składniki: żurawina (56%), cukier, woda.
  • Syrop z żurawiny jest świetny do picia z wodą, lodem, ale też do deserów, lodów, a nawet drinków. Warto go mieć zawsze pod ręką, ponieważ jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. O wartości zdrowotnej żurawiny nikogo już nie trzeba przekonywać. Każdy wie, że to jeden z najzdrowszych owoców. Żurawinowa Poezja są to porządnie wyciśnięte czerwone korale żurawiny, dosłodzone i pasteryzowane, tak,  by cieszyć się nimi cały rok. To jeden z niewielu na rynku syropów zawierający tylko sok z owoców żurawiny i cukier - bez dodatków wody, barwników, aromatów itp. Tylko natura. Składniki: sok wyciśnięty z żurawiny (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 70 g żurawiny.

Tytuł

Przejdź do góry