mięso

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • ketchup łagodny aniołek dziadunia aniołek
    Delikatny, aksamitny ketchup. Pełny dojrzałych w słońcu, zdrowych pomidorów (aż 75% zawartości), łagodnie zbalansowany w smaku kompozycją ziół. Stworzony przez mamę dla dzieci, by, dać im to, co najlepsze. A wiadomo, że z „keczupkiem”  wszystko znika z talerza w oka mgnieniu! Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), miód, cebula, ocet jabłkowy, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g przecieru zużyto 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach,  sosach, zapiekankach.    
  • Chrzan tarty wielkanoc chrzan tarty
    Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda  z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
  • chrzan z żurawiną chrzan z żurawiną
    Wyrazista ostrość tartego chrzanu, przełamana słodko-kwaśną żurawiną. Tradycyjna, domowa receptura oparta tylko na naturalnych składnikach - bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Znakomicie podkreśla smak wędlin, mięs, sałatek, sosów i potraw z grilla. Nieco łagodniejsza  wersja naturalnej ostrości chrzanu. Składniki: korzeń chrzanu (48%), żurawina (20%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Znany w Europie już w średniowieczu chrzan, polecała w swym dziele św. Hildegarda z Bingen, wielka propagatorka zdrowego odżywiania.  Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs. Tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą. W połączeniu z żurawiną, tworzy znakomitą kompozycję smakową, którą polubią koneserzy łagodniejszych smaków, a także dzieci. Polecamy także klasyczną wersję tartego chrzanu.
  • musztarda chrzanowo miodowa musztarda chrzanowo-miodowa

    Musztarda Chrzanowo-Miodowa 210g

    5,50  z VAT
    Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Nawet zwykłą kanapkę zmieni w przekąskę o oryginalnym smaku. Składniki: korzeń chrzanu (30%), woda, miód (14%), ocet spirytusowy 10%, gorczyca (11%), cukier, olej rzepakowy, sól, sok z cytryny. Uhonorowana znakiem Jakość Tradycja.  W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowo-miodowej połączyliśmy znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej  na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskaliśmy niepowtarzalny smak. Musztarda Wąsoska Chrzanowo-miodowa świetnie pasuje do wędliny, pieczonego mięsa czy potraw z grilla.  
  • musztarda miodowa musztarda miodowa
    Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Składniki: woda, gorczyca (20%),  miód naturalny wielokwiatowy (20%), ocet spirytusowy 10%, cukier, sól W Ogródku Dziadunia produkujemy musztardę z własnych ziaren gorczycy.  Tradycyjna, udokumentowana,  rodzinna receptura  od lat przyciąga nowych miłośników. Jej wyrazisty słodko-ostry smak doskonale podkreśla smak wędlin, pieczonego mięsa czy potraw z grilla. Świetnie komponuje się w sosach, dipach i dressingach lub jako baza marynaty. Oryginalny smak, który polubisz na pewno!
  • musztarda ostra musztarda wąsoska ostra
    Głębia  wyrazistego, ostrego smaku, która podkręci Twoje dania. Czy to kanapka, czy kiełbaska z grilla. Zawadiacko pikantna! Składniki: woda, gorczyca (25%),  ocet spirytusowy 10%, cukier, sól Produkt posiada certyfikat jakości JAKOŚĆ- TRADYCJA. Powstaje w Ogródku Dziadunia od ziarenka. Według unikalnej, tradycyjnej receptury wielokrotnie namaczamy i mielimy nasiona gorczycy, by wydobyć z niej pełnię ostrego smaku. Musztardę Wąsoską Ostrą szczególnie  upodobali sobie koneserzy mocno pikantnych smaków. Zawiera tylko naturalne składniki. Świetnie komponuje się z wędliną, mięsem, czy grillowanym daniem. Może być bazą sosów, dipów i dressingów. Nada charakter sałatkom i marynatom.    
  • sos paprykowo pomidorowy ognisty duet
    Smakowy przebój Ogródka Dziadunia, który wiele ułatwi w Twojej kuchni! Ognisty Duet –ostry sos paprykowo-pomidorowy, z naturalnymi przyprawami, możesz łatwo zmienić go w pyszny sos do makaronu, zapiekanki, warzyw czy kiełbasek  z grilla – co chcesz! Składniki: papryka (60%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (12%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, sól himalajska, płatki chili, przyprawy. Bez dodatku cukru.
  • żurawinowy frykas konfitura Konfitura z żurawiny
    Świeże, naturalnie kwaśne owoce żurawiny połączyliśmy z cukrem, tak jak to robiły dawniej nasze Mamy i Babcie. Bez zbędnych dodatków, by nie zaburzyć harmonii naturalnego smaku. Świetnie podkreśli smak góralskiego oscypka czy innych serów, wędliny, pasztetów, pieczonego mięsa. Doskonale równoważy słodkie desery, ciasteczka, kremy. Składniki: żurawina, cukier. Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużywamy nie mniej niż 75 g żurawiny.
Go to Top