kanapki

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • Chrzan tarty wielkanoc chrzan tarty
    Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda  z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
  • chrzan z żurawiną chrzan z żurawiną
    Wyrazista ostrość tartego chrzanu, przełamana słodko-kwaśną żurawiną. Tradycyjna, domowa receptura oparta tylko na naturalnych składnikach - bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Znakomicie podkreśla smak wędlin, mięs, sałatek, sosów i potraw z grilla. Nieco łagodniejsza  wersja naturalnej ostrości chrzanu. Składniki: korzeń chrzanu (48%), żurawina (20%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Znany w Europie już w średniowieczu chrzan, polecała w swym dziele św. Hildegarda z Bingen, wielka propagatorka zdrowego odżywiania.  Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs. Tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą. W połączeniu z żurawiną, tworzy znakomitą kompozycję smakową, którą polubią koneserzy łagodniejszych smaków, a także dzieci. Polecamy także klasyczną wersję tartego chrzanu.
  • ketchup pikantny diabełek dziadunia diabelek
    Zawadiacki w smaku, aksamitny w konsystencji ketchup. Pełny dojrzałych na słońcu, przetartych czerwonych pomidorów (aż 71%!), doprawiony naturalnymi przyprawami, według własnej, unikalnej receptury. Bez dodatku skrobi, konserwantów. Nie bez powodu nazwany Diabełkiem Dziadunia. Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach,  sosach, zapiekankach.
  • musztarda chrzanowo miodowa musztarda chrzanowo-miodowa

    Musztarda Chrzanowo-Miodowa 210g

    5,50  z VAT
    Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Nawet zwykłą kanapkę zmieni w przekąskę o oryginalnym smaku. Składniki: korzeń chrzanu (30%), woda, miód (14%), ocet spirytusowy 10%, gorczyca (11%), cukier, olej rzepakowy, sól, sok z cytryny. Uhonorowana znakiem Jakość Tradycja.  W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowo-miodowej połączyliśmy znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej  na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskaliśmy niepowtarzalny smak. Musztarda Wąsoska Chrzanowo-miodowa świetnie pasuje do wędliny, pieczonego mięsa czy potraw z grilla.  
  • musztarda miodowa musztarda miodowa
    Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Składniki: woda, gorczyca (20%),  miód naturalny wielokwiatowy (20%), ocet spirytusowy 10%, cukier, sól W Ogródku Dziadunia produkujemy musztardę z własnych ziaren gorczycy.  Tradycyjna, udokumentowana,  rodzinna receptura  od lat przyciąga nowych miłośników. Jej wyrazisty słodko-ostry smak doskonale podkreśla smak wędlin, pieczonego mięsa czy potraw z grilla. Świetnie komponuje się w sosach, dipach i dressingach lub jako baza marynaty. Oryginalny smak, który polubisz na pewno!
  • Brak w magazynie
    Ogórki czosnkowo-koperkowe ogórki czosnkowo koperkowe

    Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru.

    Dla mnie są smakiem i zapachem dzieciństwa, natychmiast przywołują obraz pachnącej zalewy, którą mieszałam z siostrami chochlą w wielkim garze, a Mama precyzyjnie rozdzielała ją do słoików. To była specjalność naszego domu...

    Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/chlopski-tatar-dziadunia/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/warzywne-tulipany/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/sos-tatarski/
  • Brak w magazynie

    Ogórki kiszone 900ml

    10,00  z VAT
    Ogórki kiszone to nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do ...prawie wszystkiego! Są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upychamy w słoikach, dorzucamy ząbek czosnku i wodę z solą, a resztę już robi sama natura. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
  • top produkt Ogórki konserwowe
    Najładniejsze, malutkie, zielone ogórki w zalewie octowej według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Naturalne dodatki jak np.: koper, ziarna gorczycy, ziele angielskie nadają ogórkom pyszny smak, chrupkość i znakomity aromat. Składniki: ogórki, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Może zawierać gluten oraz orzechy. Ogórki konserwowe są świetne do kanapek, sałatek, gulaszu, surówek. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/tort-kanapkowy/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/przekaska-sylwestrowa/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/gulasz-z-ogorkiem-konserwowym/
  • top produkt Papryka konserwowa
    Plastry świeżej, czerwonej papryki w słodko-kwaśnej marynacie. Pysznie smakuje do kanapek i sałatek. Świetnie komponuje się w przekąskach i przystawkach. Składniki: papryka czerwona, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, cebula, przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/miesne-muffiny-z-kremem/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/chlopski-tatar-dziadunia/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/sos-idealny-na-grill/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/jajka-faszerowane/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/przekaska-sylwestrowa/
  • ketchup bardzo ostry piekielny ognik ognik
    Superostry ketchup dla miłośników pikanterii! Mocno pomidorowy smak, podkręcony ostrością chili, czosnku i cebuli. Palący - tak jak lubisz! Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (73%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 215 g pomidorów. Zawiera tylko naturalne składniki, bez barwników, konserwantów, zagęstników. Świetnie podkreśla smak wędliny, zupy, sosu, czy pieczeni. Nada charakter także zapiekankom, potrawom z grilla, a nawet zwykłej kanapce. Piekielny Ognik ketchup bardzo ostry ma bardzo dużą zawartość pomidorów, o których właściwościach można poczytać tu: https://www.ogrodekdziadunia.pl/tajemniczy-dobrodziej/  Warto, bo to naturalny wspomagacz zdrowia!  Piekielny Ognik to dość nowy nasz produkt, więc nie mamy jeszcze przepisu kulinarnego. Ale ma już spore grono wielbicieli, którzy za nim przepadają!
Go to Top