-
Delikatny, aksamitny ketchup. Pełny dojrzałych w słońcu, zdrowych pomidorów (aż 75% zawartości), łagodnie zbalansowany w smaku kompozycją ziół. Stworzony przez mamę dla dzieci, by, dać im to, co najlepsze. A wiadomo, że z „keczupkiem” wszystko znika z talerza w oka mgnieniu! Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (75%), miód, cebula, ocet jabłkowy, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g przecieru zużyto 220 g świeżych pomidorów. Doskonały do kanapek, wędliny, pieczeni, frytek, grillowanych warzyw. Świetnie sprawdzi się w dipach, sosach, zapiekankach.
-
Czerwone buraczki - gotowane i starte, lekko doprawione do smaku według domowej receptury. Tradycyjnie, jak to w polskim domu. Niskokaloryczne, urozmaicą dietetyczny posiłek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Doskonale smakują podane na ciepło lub na zimno.
-
Wyrazista ostrość tartego chrzanu, przełamana słodko-kwaśną żurawiną. Tradycyjna, domowa receptura oparta tylko na naturalnych składnikach - bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Znakomicie podkreśla smak wędlin, mięs, sałatek, sosów i potraw z grilla. Nieco łagodniejsza wersja naturalnej ostrości chrzanu. Składniki: korzeń chrzanu (48%), żurawina (20%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, sól. Znany w Europie już w średniowieczu chrzan, polecała w swym dziele św. Hildegarda z Bingen, wielka propagatorka zdrowego odżywiania. Ceniony jest w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs. Tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą. W połączeniu z żurawiną, tworzy znakomitą kompozycję smakową, którą polubią koneserzy łagodniejszych smaków, a także dzieci. Polecamy także klasyczną wersję tartego chrzanu.
-
Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Nawet zwykłą kanapkę zmieni w przekąskę o oryginalnym smaku. Składniki: korzeń chrzanu (30%), woda, miód (14%), ocet jabłkowy, gorczyca (11%), cukier, olej rzepakowy, sól, sok z cytryny. W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowo-miodowej połączyliśmy znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskaliśmy niepowtarzalny smak. Musztarda Wąsoska Chrzanowo-miodowa świetnie pasuje do wędliny, pieczonego mięsa czy potraw z grilla.
-
Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Składniki: woda, gorczyca (20%), miód naturalny wielokwiatowy (20%), ocet jabłkowy, cukier, sól W Ogródku Dziadunia produkujemy musztardę z własnych ziaren gorczycy. Tradycyjna, udokumentowana, rodzinna receptura od lat przyciąga nowych miłośników. Jej wyrazisty słodko-ostry smak doskonale podkreśla smak wędlin, pieczonego mięsa czy potraw z grilla. Świetnie komponuje się w sosach, dipach i dressingach lub jako baza marynaty. Oryginalny smak, który polubisz na pewno!
-
Smakowy przebój Ogródka Dziadunia, który wiele ułatwi w Twojej kuchni! Ognisty Duet –ostry sos paprykowo-pomidorowy, z naturalnymi przyprawami, możesz łatwo zmienić go w pyszny sos do makaronu, zapiekanki, warzyw czy kiełbasek z grilla – co chcesz! Składniki: papryka (60%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (12%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, sól himalajska, płatki chili, przyprawy. Bez dodatku cukru.
-
Świeże, naturalnie kwaśne owoce żurawiny połączyliśmy z cukrem, tak jak to robiły dawniej nasze Mamy i Babcie. Bez zbędnych dodatków, by nie zaburzyć harmonii naturalnego smaku. Świetnie podkreśli smak góralskiego oscypka czy innych serów, wędliny, pasztetów, pieczonego mięsa. Doskonale równoważy słodkie desery, ciasteczka, kremy. Składniki: żurawina, cukier. Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużywamy nie mniej niż 75 g żurawiny.
Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 170,00 zł !