Sos - ogórki czosnkowo-koperkowe

Sos tatarski

Składniki:

4-5 dużych ogórków czosnkowo – koperkowych Ogródek Dziadunia
2 pęczki szczypiorku
1 puszka groszku (200 gramów)
½ słoiczka pieczarek marynowanych (280 gramów)
300 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka stołowa majonezu
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 ząbek czosnku
pieprz, sól, cukier do smaku

Wykonanie:

Ogórki i pieczarki pokrój w drobną kosteczkę. Groszek odsącz na sitku, posiekaj drobno szczypiorek oraz czosnek. Wszystkie elementy wymieszaj w misce, dodaj majonez, musztardę i jogurt. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Sos idealnie nadaje się do gotowanych jajek oraz pieczeni na zimno.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.garniecmagalie.blogspot.com

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.