SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWO – CHRZANOWYM

Schab w sosie musztardowym

Składniki:

1 opakowanie schabu w plastrach (500 gramów)
1 szklanka bulionu
3 łyżki stołowe musztardy chrzanowej z miodem Ogródek Dziadunia
2 łyżki stołowe słodkiej śmietany
1-2 łyżeczki suszonego tymianku
świeżo mielony kolorowy pieprz
sól
oliwa z oliwek (do smażenia)
natka pietruszki (do podania)

Wykonanie:

Schab pozbaw zewnętrznych błon, delikatnie rozbij. Posyp solą oraz kolorowym pieprzem. Podsmaż schab z obu stron na oliwie z oliwek (tylko do zbielenia). Zalej całość bulionem, dodaj tymianek. Duś do miękkości mięsa podlewając wodą, gdy bulion wyparuje.
W miseczce wymieszaj musztardę ze śmietaną.
Mięso wyłóż na półmisek, do mięsnego wywaru dodaj musztardę ze śmietaną, całość wymieszaj energicznie trzepaczką. Polej mięso sosem, posyp całość posiekaną natką pietruszki.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.