Różowa sałatka śledziowa

Różowa sałatka śledziowa

Składniki (na porcję dla 4 – 5 osób):

4 filety śledziowe solone a’la Matjas
1 słoik buraczków obiadowych wiórków Ogródek Dziadunia
2 duże ziemniaki
4 ogórki konserwowe
1 średnia cebula
1 duże słodko – kwaśne jabłko
1 słoik majonezu (ilość według upodobań)
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jeśli lubimy mniej słone śledzie, należy je odmoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin przed wykonaniem sałatki. Następnie należy je pokroić w drobną kostkę i odsączyć na sitku.
Ziemniaki należy ugotować w mundurkach, następnie pokroić w drobną kostkę, podobnie jak cebulę oraz jabłko.
Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć, dodać do całości buraczki obiadowe wiórki Ogródek Dziadunia. Doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać majonez.

Smacznego!

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.garniecmagalie.blogspot.com

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.