Pieczony camembert z pigwą i borówkami

10 minut | 4 porcje

SKŁADNIKI:

× 2 krążki sera camembert
× 2 czubate łyżki Kwaskowego Frykasu Ogródek Dziadunia
× 2 łyżki obranych pistacji solonych
× 1 łyżka posiekanego rozmarynu
× 1 szczypta mielonych płatków chili
× 2 łyżki borówek amerykańskich
× 4 gałązki rozmarynu do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

1. Ser camembert przekrój w poprzek na pół. Konfiturę połącz z rozmarynem oraz mielonymi płatkami chili, a następnie pokryj nią serki i obsyp je posiekanymi pistacjami.

2. Serki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekaj przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C (grzanie góra-dół). Na gotowe serki wyłóż borówki oraz udekoruj je gałązkami rozmarynu.

  • Kwaskowy-frykas-600x900-1.jpg
  • Kwaskowy-frykas-600x900px.jpg
Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

*pola wymagane