Pasta - chrzan tarty

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

1 wędzona makrela
250 gramów białego twarogu półtłustego
1 mała cebula
½ pęczka świeżego koperku
5-6 łyżek stołowych majonezu
3-4 łyżeczki chrzanu Ogródek Dziadunia
sól, pieprz do smaku
Propozycja podania: 1 opakowanie grissini

Wykonanie:

Makrelę obierz ze skóry, usuń ości, włóż do miski. Posiekaj drobno koperek oraz cebulę, dodaj do makreli wraz z twarogiem, majonezem i chrzanem. Rozdrobnij twaróg i rybę widelcem, następnie wymieszaj dokładnie całość. Dopraw na końcu solą i pieprzem do smaku. Propozycja podania pasty: grissini. Pasta świetnie smakuje również z różnymi rodzajami chleba.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.