OWSIANE CRUMBLE Z RÓŻĄ

Owsiane crumble z różą

Składniki na crumble:

100 gramów mąki pszennej
50 gramów płatków owsianych górskich
50 gramów cukru trzcinowego
100 gramów masła 82%

Pozostałe składniki:

300-400 gramów owoców sezonowych: truskawki, maliny
4-5 łyżeczek Różanej Rozkoszy Ogródek Dziadunia

Do podania:
lody

Wykonanie:

Wszystkie składniki na crumble umieść w misce.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.
Składniki zagnieć aż ładnie się połączą, następnie pokrusz na blaszkę.
Wstaw do piekarnika, piecz około 20 – 25 minut, mieszając i przekładając na drugą stronę co jakiś czas. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw do ostudzenia.
W tym czasie umyj i oczyść owoce. Podgrzewaj na patelni na średnim ogniu, aż owoce zmiękną i puszczą sok. Dodaj do całości płatki róż, wymieszaj, odstaw.
Na talerz wyłóż owoce, posyp obficie crumble, ułóż na wierzchu ulubione lody.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

About the author: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.