Modra sałatka a’la hot dog z egzotyczną nutą
25 minut | 2 porcje
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
× 2 garści roszponki
× 1 bułka pszenna
× 3 parówki 100% mięsa
× 1 ogórek gruntowy
× 1 nieduże mango
× 4 łyżki Modro Kapusty Ogródek Dziadunia
× 1 papryczka chili
× sól, świeżo mielony pieprz, olej z pestek winogron Dziadunia
SKŁADNIKI NA SOS:
× 1 łyżka majonezu
× 1 łyżka Musztardy Wysockiej Miodowej Ogródek Dziadunia
× 3 łyżki oleju z pestek winogron
× 1 płaska łyżeczka miodu
× 1 szczypta kurkumy
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki sosu umieść w kubeczku i mieszaj dynamicznie do połączenia.
2. Parówki pokrój na plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
3. Na tej samej patelni ponownie rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę bułkę i smaż mieszając od czasu do czasu, aż pieczywo zarumieni się z każdej strony.
4. Ogórka pokrój na cienkie plasterki, mango w kostkę, a papryczkę chili na cieniutkie krążki.
5. Kapustę odsącz z zalewy.
6. Na półmisek wyłóż naprzemiennie skropione olejem listki roszponki oraz pozostałe składniki. Całość polej przygotowanym sosem oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zostaw komentarz