Malinowy deser inspirowany tiramisu

25 minut | 4 pucharki

SADNIKI:

× 500 g mascarpone
× 6 żółtek
× 5 łyżek cukru pudru
× 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
× 20-24 podłużne biszkopty
× 1 filiżanka Bezkofeinowej Kawy Mamy Czarodziejki (lub z kofeiną)
× 1/2 szklanki ciepłej wody lub herbaty
× 1/2 szklanki syropu Malinowe Tango Ogródek Dziadunia
× 4 łyżeczki kakao
× kwiaty czarnego bzu i maliny do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

1. Żółtka utrzyj z cukrem, aż uzyskasz puszystą masę. Następnie, cały czas miksując, dodawaj łyżka po łyżce serek mascarpone.

2. Herbatę lub wodę dolej do soku

3. Dno pucharków wypełnij kremem, następnie układaj zanurzone na około 3 sekundy biszkopty (w zależności od średnicy pucharków, biszkopty podziel na mniejsze). Następnie wyłóż drugą warstwę kremu i biszkoptów.

Pokryj ją kremem, obsyp kakao i udekoruj bzem oraz malinami.

  • 17.-Malinowe-Tango-1
  • 17.-Malinowe-Tango-11
  • 17.-Malinowe-Tango-2
Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

*pola wymagane