Łosoś w sosie chrzanowym z polskim wasabi

15 minut | 2 porcje

SKŁADNIKI:

× 2 filety z łososia bez skóry
× sól himalajska, świeżo mielony pieprz
× 3 łyżki masła klarowanego
× 1 nieduża cebula
× 1 pęczek koperku
× 300 g śmietany 30% lub 36%
× 3 łyżeczki Chrzanu Tartego z Polskim Wasabi Ogródek Dziadunia

PRZYGOTOWANIE:

1. Filety z łososia umyj, osusz, dopraw solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami masła klarowanego ułóż kawałki łososia i smaż przez około 4 minuty, następnie przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejne 3 minuty.

2. Cebulę drobno posiekaj, a następnie podsmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżką masła klarowanego. Dodaj śmietankę połączoną z chrzanem i podsmażaj przez około 2 minuty, po czym wrzuć posiekany koperek i wymieszaj. Na patelni ułóż kawałki łososia, a całość podgrzewaj jeszcze przez 2-3 minuty. Podawaj ze świeżą bagietką lub grzankami.

  • Chrzan-z-Wasabi-900x600-1.jpg
  • Chrzan-z-Wasabi-900x600px.jpg
  • Chrzan-z-Wasabi-900x600p.jpg
Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

*pola wymagane