-
Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku.
Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu.
Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), wywar (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), sól.
To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze i smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi.
-
Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci. Pasteryzowany.
Składniki: woda, żyto, czosnek
Posiada certyfikat Jakość Tradycja.
Szczególna duma Ogródka Dziadunia, ponieważ żurek przygotowywany jest przez nas, jak przed laty, od ziarenka.
Zasiane przez nas, pielęgnowane i zebrane żyto, starannie selekcjonujemy i mielimy u nas na mąkę. Potem łączymy z wodą, czosnkiem i … czekamy. Kiedy zakwas będzie idealnie kwaśny na żurek, wlejemy go do butelek i poddamy lekkiej pasteryzacji. Bez chemii, zagęszczaczy, konserwantów - tylko czysty, tradycyjny smak – dla Ciebie.
Najlepszy do wielkanocnego żurku z jajkiem, zalewajki, żuru z kiełbasą.
-
Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku.
Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci i tylko trzy składniki.
Składniki: woda, żyto, czosnek
Posiada certyfikat Jakość i Tradycja
Zakwas na żurek Żuruś Dziadunia, jak tradycja nakazuje, zawiera tylko wodę, czosnek i żyto. Kisimy go powoli, z uwagą, więc nabiera dobrze znanego Polakom smaku. Barszczyk czerwony Dziadunia to odparowany sok z buraków. Łączymy go z pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym, co daje wyjątkowy smak i aromat. To prosty sposób na najlepszy wigilijny barszcz czerwony z uszkami!