Żurek i barszcz

Strona główna/Żurek i barszcz
Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • top produkt barszcz
    Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku. Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu. Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), wywar (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz), sól. To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze i smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi.  
  • żurek wielkanoc żuruś dziadunia
    Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci. Pasteryzowany. Składniki: woda, żyto, czosnek Posiada certyfikat Jakość Tradycja. Szczególna duma Ogródka Dziadunia, ponieważ żurek przygotowywany jest przez nas, jak przed laty, od ziarenka. Zasiane przez nas, pielęgnowane i zebrane żyto, starannie selekcjonujemy i mielimy u nas na mąkę. Potem łączymy z wodą, czosnkiem i … czekamy. Kiedy zakwas będzie idealnie kwaśny na żurek, wlejemy go do butelek i poddamy lekkiej pasteryzacji. Bez chemii, zagęszczaczy, konserwantów - tylko czysty, tradycyjny smak – dla Ciebie. Najlepszy do wielkanocnego żurku z jajkiem, zalewajki, żuru z kiełbasą.  
  • żurek żur zakwas
    perłaZakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci i tylko trzy składniki. Składniki: woda, żyto, czosnek Posiada certyfikat Jakość i Tradycja    

Zakwas na żurek Żuruś  Dziadunia, jak tradycja nakazuje, zawiera tylko wodę, czosnek i żyto. Kisimy go powoli, z uwagą, więc nabiera dobrze znanego Polakom smaku. Barszczyk czerwony Dziadunia to odparowany sok z buraków. Łączymy go z pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym, co daje wyjątkowy smak i aromat. To prosty sposób na najlepszy wigilijny barszcz czerwony z uszkami!