Syropy

Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • Promocja!

    Aroniowa Poezja syrop z aronii 315g

    12,00  7,00  z VAT
    Świeże owoce aronii, które pod wpływem cukru oddają swój sok. Kwaśny, aromatyczny, wartościowy -najlepszy! Składniki: sok wyciśnięty z aronii (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy nie mniej niż 95 g aronii. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/sznycel-z-szynki-z-aronia/
  • Naturalny syrop na bazie cukru trzcinowego, który łączy w sobie orzeźwiającą cytrynę ze świeżością mięty. Idealny do picia z wodą i lodem, ale też do deserów, koktajli, drinków, smoothies. Składniki: sok wyciśnięty z cytryn (49%), cukier trzcinowy, mięta (3%)  
  • Promocja!

    Iskierka Dziadunia syrop korzenny 315g

    15,99  9,99  z VAT
    Płomienna dawka słodkiej energii, a to wszystko za sprawą miodu wielokwiatowego w połączeniu z magiczną kompozycją starannie dobranych przypraw: korzenia imbiru, lasek cynamonu, goździków i soku z cytryny. Doskonale smakuje, rozgrzewa i orzeźwia! Idealny na chłodne wieczory - do herbaty, grzanego piwa czy wina. A także do deserów, pierników i ciast. Składniki: wywar (woda, korzeń imbiru, sok z cytryny, laski cynamonu, goździki całe), cukier, miód wielokwiatowy (5%).  Na wyprodukowanie 1 kg syropu wykorzystujemy 185 g przypraw korzennych.   Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/mus-czekoladowo-korzenny/  
  • Naturalny syrop, stworzony tak, jak kiedyś robiły nasze Mamy i Babcie. Nazbierane pieczołowicie w lesie jagody zasypywały cukrem, by oddały swój sok. Dziś robimy tak samo, by przekazać Tobie Jagodową Poezję. Składniki: sok wyciśnięty z jagody leśnej (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy nie mniej niż 70 g owoców jagody leśnej.    
  • W pełni naturalny syrop z owoców jeżyny z cukrem. Bez zbędnych konserwantów, barwników, aromatów. Tak jak dawniej. Składniki: sok wyciśnięty z jeżyny (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy nie mniej niż 90 g jeżyn. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/jezynowy-pudding-chia/
  • Słodko-kwaśny, aromatyczny syrop z wywarem z kwiatu czarnego bzu. Znany i ceniony w polskiej kuchni od wieków ze względu na właściwości prozdrowotne. Obecnie na nowo zjednuje sobie koneserów naturalnych i oryginalnych smaków. Składniki: wywar (50%) (woda, kwiat czarnego bzu (13%), sok z cytryny), cukier. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/ciasto-z-kwiatami-czarnego-bzu/
  • Najbardziej lubiany, kojarzony z dzieciństwem syrop.  Zawiera tylko zebrane na słońcu maliny zasypane cukrem i nic więcej. Tak jak kiedyś. Ponad 50-letnia tradycja została udokumentowana i wraz z kontrolą jakości wyróżniona certyfikatem "Jakość i Tradycja".  Malinowa Poezja jest także uhonorowana znakiem Top Produkt "Doceń polskie"oraz nagrodami i wyróżnieniami wielu konkursów branżowych. Najchętniej kupowany syrop przez naszych Klientów w 2017 roku.   Składniki: sok wyciśnięty z malin (50%), cukier.  Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy 75 g owoców maliny. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/pyszny-i-zdrowy-kisiel-malinowy/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/malinowe-nalesniki/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/panacotta/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/sernik-z-malinami/
  • Genialne w smaku połączenie soku z malin, cytryny i kwiatu czarnego bzu. Składniki: sok wyciśnięty z malin (47%), cukier, kwiat czarnego bzu (3%), sok z cytryny. Świetny z wodą i lodem latem lub z gorącą herbatą czy grzanym piwem w chłodniejsze dni. Sprawdzi się też do podania deserów, kompozycji drinków, koktajli, smoothies.  
  • Naturalny syrop z cierpkiej, aromatycznej pigwy. Ulubiony dodatek do zimowej herbaty, ale świetnie pasuje także do deserów, naleśników czy ciast. Wypróbuj i odkryj nowe lądy w Twojej kuchni. Składniki: sok wyciśnięty z pigwy (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy 110 g owoców pigwy.      
  • Niedoceniane owoce czarnego bzu mają genialne właściwości zdrowotne. A w naszym syropie smakują po prostu świetnie! Warto dowiedzieć się więcej i sięgać częściej po to nasze polskie "czarne złoto". Składniki: sok wyciśnięty z owocu czarnego bzu (50%), cukier (50%). O czarnym bzie i jego właściwościach można poczytać np. tu: https://www.ogrodekdziadunia.pl/czarny-bez-twoj-antywirus/
  • Naturalny syrop otrzymany z soku z czarnej porzeczki oraz cukru. Nierozcieńczany wodą, bez żadnych konserwantów, barwników, aromatów. Taki sam, jak ten, który do słoiczków i butelek wlewały nasze Mamy i Babcie. Samo zdrowie! Składniki: sok wyciśnięty z czarnej porzeczki (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy co najmniej 75 g czarnej porzeczki.
  • Chyba najbardziej lubiany owoc - soczyste czerwone truskawki. Sezon na nie trwa bardzo krótko, dlatego wyciśnięty z nich sok, czym prędzej nalewamy do butelek, by przywoływać ten pyszny smak i aromat nawet zimą. Składniki: sok wyciśnięty z truskawki (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużywamy 60 g truskawek.   Truskawkowa Poezja doskonale smakuje rozcieńczona z wodą, jak i dodany do deseru, naleśników, drinków, koktajli.  
  • Kojące połączenie kwaskowej wiśni z wywarem z melisy. Naturalnie pyszny z wodą i lodem, świetny do podawania lodów, deserów. Ciekawie zaprezentuje się w drinkach i koktajlach. Składniki: sok wyciśnięty z wiśni (47%), cukier, melisa (3%), sok z cytryny.  
  • Nazywany w polskiej tradycji "majowym miodkiem". Charakterystyczny w smaku, złocisty syrop, któremu w medycynie ludowej przypisuje się wiele właściwości zdrowotnych m.in. działanie przeciwkaszlowe. Oryginalny smak i aromat.  Naturalnie mętny, bez konserwantów, barwników itp. Prawdziwy dar natury. Składniki: cukier trzcinowy, wywar (woda, kwiat mniszka lekarskiego (40%), sok z cytryny).
  • Promocja!
    O wartości zdrowotnej żurawiny nikogo już nie trzeba przekonywać. Każdy wie, że to jeden z najzdrowszych owoców. Żurawinowa Poezja to porządnie wyciśnięte czerwone korale żurawiny, dosłodzone i pasteryzowane, by cieszyć się nimi cały rok To jeden z niewielu na rynku syropów zawierający tylko sok z owoców żurawiny i cukier - bez dodatków wody, barwników, aromatów itp. Tylko natura. Składniki: sok wyciśnięty z żurawiny (50%), cukier.  Do wyprodukowania 100 g syropu zużywamy nie mniej niż 90 g żurawiny.

FreshMail.pl