Przetwory z warzyw

/Przetwory z warzyw
  • Mocno pomidorowy. Dojrzałe na słońcu pomidory przetarte i odparowane , by w niewielkiej ilości zmieścić maksimum pomidorowego smaku. Świetnie smakuje w zupach, sosach, zapiekankach. Składniki: koncentrat pomidorowy 30% Niezbędne, jeśli chcesz zdrowo się odżywiać. Warto wiedzieć, że pomidory zawierają m.in. cenny likopen, który działa antyoksydacyjnie i przeciwnowotworowo, a koncentrat zawiera go jeszcze więcej  i łatwiej przyswajalny niż świeże pomidory! Skoncentrowane, by zawsze mieć pod ręką doskonały smak. Utrwalony przez pasteryzację, nie zawiera konserwantów.
  • Brak w magazynie
    Kiszona tak, jak w wielu polskich domach - szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
  • Brak w magazynie

    Ogórki kiszone 900ml

    7,00  z VAT
    Nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do ...prawie wszystkiego! Ogórki kiszone są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upychamy w słoikach, dorzucamy ząbek czosnku i wodę z solą, a resztę już robi sama natura. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
  • pomidorowa uczta Pomidorowa uczta
    Tylko pomidory. JEDEN składnik. Te dojrzałe na słońcu, czerwone i soczyste. Starannie przetarte i oddzielone od skórek i pestek. Oddadzą Twoim potrawom cały swój smak i aromat. Podstawa w zdrowej diecie. Może być bazą sosów, zup, kremów, składnikiem zapiekanek, ale też drinków, napojów, koktajli i smoothies. A Twoja pomidorowa będzie smakowała tak jak dawniej u Babci. Składniki: pomidory. Na wyprodukowanie 100 g naszego przecieru zużywamy 200 g świeżych pomidorów. Pomidorową Ucztę dobrze mieć pod ręką, ponieważ pozwala na wiele kulinarnych szaleństw. Smak i aromat pomidorów świetnie komponuje się z większością kulinarnych składników, więc ogranicza nas tylko wyobraźnia. Pomidorowa Uczta nie zawiera dodatkowych przypraw, konserwantów, zagęszczaczy, a jedynie bardzo wartościowe pod względem zdrowotnym pomidory. Dlatego, jeśli zależy Ci na zdrowym odżywianiu, z pewnością pokochasz Pomidorową Ucztę. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/krem-z-pomidorow/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/spaghetti-caprese/
  • Brak w magazynie

    Kapusta kiszona 900ml

    7,00  z VAT
    Dawniej obecna w każdym polskim domu. Dziś na nowo odkrywamy jej smak i bogactwo właściwości. Kiszona tak samo jak kiedyś - tylko posolona i porządnie ubita. Bez pośpiechu. Jest pyszną surówką do obiadu, podstawą kapuśniaku, farszu do pierogów, krokietów, kapuśniaczków. Składniki: kapusta kiszona, woda, sól. Dopuszcza się śladowe ilości marchwi.
  • Brak w magazynie
    ogórki ogórki czosnkowo koperkowe

    Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru.

    Dla mnie są smakiem i zapachem dzieciństwa, natychmiast przywołują obraz pachnącej zalewy, którą mieszałam z siostrami chochlą w wielkim garze, a Mama precyzyjnie rozdzielała ją do słoików. To była specjalność naszego domu...

    Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/chlopski-tatar-dziadunia/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/warzywne-tulipany/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/sos-tatarski/
  • kapusta z grzybami lesnymi małe Kapusta kiszona z grzybami leśnymi
    Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Kiszona tak samo, jak dawniej w naszej rodzinie: szatkowana, posolona i pomieszana z pokrojoną cebulą i grzybami. Porządnie ubita czeka, aż nabierze wyjątkowego smaku. Bez pospieszania, bez octu. Taka jak kiedyś. Wystarczy ją krótko podgotować, by stała się juz gotowym farszem do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek. Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na wigilijnym stole. Składniki: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól. Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały poparte certyfikatem Jakość Tradycja. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/kapusniak-z-kasza-jeczmienna/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/rustykalne-bulki-z-kapusta/
  • top produkt buraczki wiórki

    Buraczki wiórki 500ml

    5,00  z VAT
    Tradycyjnie przygotowane buraczki, ugotowane i starte na wiórki w słodko-kwaśnej zalewie. Najlepiej smakują podane do obiadu lub jako składnik sałatek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/rozowa-salatka-sledziowa/
  • Brak w magazynie
    ćwikła z chrzanem ćwikła z chrzanem Wielkanoc
    Prawdopodobnie takie pamiętasz z dzieciństwa. Słodko-kwaśne, podkreślone ostrym chrzanem.Po prostu pyszne - stara, domowa receptura, by zdrowe warzywa mieć zawsze "pod ręką" - kiedy chcesz. Składniki: buraki (60%), chrzan (20%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Niezbędne na wielkanocnym stole, idealne do obiadu, kanapek.
  • Buraczki tarte 350g

    5,00  z VAT
    Czerwone buraczki - gotowane i starte, lekko doprawione do smaku według domowej receptury. Tradycyjnie, jak to w polskim domu. Niskokaloryczne, urozmaicą dietetyczny posiłek. Składniki: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy. Doskonale smakują podane na ciepło lub na zimno.
  • top produkt Ogórki konserwowe
    Najładniejsze, malutkie, zielone ogórki w zalewie octowej według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Naturalne dodatki jak np.: koper, ziarna gorczycy, ziele angielskie nadają ogórkom pyszny smak, chrupkość i znakomity aromat. Składniki: ogórki, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy (w tym ziarno gorczycy). Może zawierać gluten oraz orzechy. Ogórki konserwowe są świetne do kanapek, sałatek, gulaszu, surówek. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/tort-kanapkowy/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/przekaska-sylwestrowa/ http://www.ogrodekdziadunia.pl/gulasz-z-ogorkiem-konserwowym/
  • przecier ogórkowy przecier ogórkowy
    Ogórki kiszone w rozdrobnionej formie przecieru to doskonały i bardzo szybki sposób na przepyszną zupę ogórkową.Oszczędza Twój czas i energię, a zupa z takim przecierem na pewno zasmakuje całej Rodzinie! Składniki: ogórki kiszone Nasze przepisy: http://http://www.ogrodekdziadunia.pl/przepisy/tradycyjna-zupa-ogorkowa

FreshMail.pl