Ocet jabłkowy i spirytusowy

/Ocet jabłkowy i spirytusowy
Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • W tradycyjnej kuchni polskiej używany jako przyprawa zakwaszająca do sałatek, zup,  galaretek mięsnych, dań rybnych, a przede wszystkim marynat np. z ogórków, papryki, grzybów, śledzi. Stosuje się go także w kosmetyce i jako naturalny środek odkażający podczas sprzątania czy zmiękczający do prania. Ocet dodaje się również podczas pieczenia np. oponek z serem czy też pączków, dzięki czemu pochłaniają mniej tłuszczu i są smaczniejsze.
  • śledzie z octem
    Świetna przyprawa do zup, sałatek, ryb, warzyw, a także marynat. Niezbędna do dressingów i dipów. Dodana w niewielkiej ilości do potraw, nadaje im kwaskowy smak oraz utrzymuje ich naturalny kolor (np. barszcz czerwony). Składniki: ocet jabłkowy 6%. W polskiej tradycji ceniony od wieków nie tylko za walory smakowe, lecz także właściwości lecznicze i kosmetyczne. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/sledzie-po-skandynawsku
  • W tradycyjnej kuchni polskiej używany jako przyprawa zakwaszająca do sałatek, zup, dań rybnych, a przede wszystkim marynat np. z ogórków, papryki, grzybów, śledzi. Stosuje się go także w kosmetyce i jako naturalny środek odkażający podczas sprzątania czy zmiękczający do prania. Ocet dodaje się również podczas pieczenia np. oponek z serem czy też pączków, dzięki czemu pochłaniają mniej tłuszczu i są smaczniejsze.

Ocet jabłkowy powstaje przez naturalną fermentację soczystych jabłek. Nie zawiera konserwantów. W polskiej tradycji od wieków cenimy nie tylko za walory smakowe, lecz także właściwości lecznicze i kosmetyczne. Ma wółaściwości zakwaszające, więc jest świetny jako przyprawa do zup, sałatek, ryb, warzyw, a także marynat. Jest także niezbędna do dressingów i dipów, bo dodaje kwaskowy akcent smakowy.  Utrzymuje też naturalny kolor potraw w czasie gotowania, więc można go użyć np. barszcz czerwony.

FreshMail.pl