Musztardy i chrzany

/Musztardy i chrzany

Producent Musztardy Wąsoskiej Ostrej, Miodowej i Miodowo-Chrzanowej, a także chrzanu tartego i chrzanu z żurawiną. Przetwory zawierają wyłącznie naturalne składniki, więc nie ma w nich sztucznych dodatków czy konserwantów. Opierają się na tradycyjnych  recepturach, po to, by przywołać każdemu smaki dzieciństwa. Tak, jak dawniej, wielokrotnie namaczamy i mielimy gorczycę, ponieważ wydobywa to jej niepowtarzalny naturalny smak.

  • Ostre jak... wasabi.  Dla tych, którzy pytali nas o najbardziej pikantne, palące smaki, przygotowaliśmy coś specjalnego. Świeżo tarty korzeń chrzanu z dodatkiem prawdziwych, świeżych kłączy i liści wasabi - chrzanu japońskiego. To wyjątkowy produkt na rynku, zaiwera bowiem ŚWIEŻE WASABI, pochodzące z Wasabi Farm - jedynej uprawy wasabi w Polsce! Uuuch..!! Daje popalić! Składniki: korzeń chrzanu (60%), wasabi (10%), cukier, woda, olej rzepakowy, ocet jabłkowy , sok z cytryny, sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
  • torba na zakupy z pomysłem
    Torba, z którą bardzo chcesz iść na zakupy! Ma grube, porządnie przyszyte uszy, żeby uniosły wszystkie pyszności, na jakie masz ochotę. Posiada też sztywne ścianki i dno, dzięki czemu warzywa czy owoce się nie pogniotą. To bardzo solidna torba o wymiarach 30 x 25cm, wykonana z juty, która wspaniale zastąpi zabójcze dla środowiska reklamówki. Zabawny, optymistyczny napis sprawi, ze wywoła wiele uśmiechów. Ponieś w świat to przesłanie i... UŚMIECHNIJ SIĘ!
  • Chrzan tarty wielkanoc chrzan tarty

    Chrzan tarty 210g

    7,00  z VAT
    Starty korzeń chrzanu, doprawiony do smaku według domowej, tradycyjnej receptury. Tylko naturalne składniki – bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Doskonały do kanapek, wędlin, sałatek, sosów, dressingów, mięs i potraw grillowanych. Naturalna doza ostrości z polskiej tradycji kulinarnej. Wypróbuj także w łagodniejszej wersji z żurawiną. Składniki: korzeń chrzanu (70%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Tarty chrzan polecała już w średniowieczu św. Hildegarda  z Bingen, propagatorka zdrowej diety. Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs, sosów. Według tradycji tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.
  • Wyrazista ostrość tartego chrzanu, przełamana słodko-kwaśną żurawiną. Tradycyjna, domowa receptura oparta tylko na naturalnych składnikach - bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących. Znakomicie podkreśla smak wędlin, mięs, sałatek, sosów i potraw z grilla. Nieco łagodniejsza  wersja naturalnej ostrości chrzanu. Składniki: korzeń chrzanu (48%), żurawina (20%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy 10%, sok z cytryny, sól. Znany w Europie już w średniowieczu chrzan, polecała w swym dziele św. Hildegarda z Bingen, wielka propagatorka zdrowego odżywiania.  Ceniony jest  w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych. W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs. Tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą. W połączeniu z żurawiną, tworzy znakomitą kompozycję smakową, którą polubią koneserzy łagodniejszych smaków, a także dzieci. Polecamy także klasyczną wersję tartego chrzanu.
  • Brak w magazynie
    wyróżnienie musztarda chrzanowa z miodem musztarda chrzanowo-miodowa
    Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Nawet zwykłą kanapkę zmieni w przekąskę o oryginalnym smaku. Składniki: korzeń chrzanu (30%), woda, miód (14%), ocet spirytusowy 10%, gorczyca (11%), cukier, olej rzepakowy, sól, sok z cytryny. Uhonorowana znakiem Jakość Tradycja.  W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowo-miodowej połączyliśmy znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej  na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskaliśmy niepowtarzalny smak. Musztarda Wąsoska Chrzanowo-miodowa świetnie pasuje do wędliny, pieczonego mięsa czy potraw z grilla. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/schab-w-sosie-musztardowym/
  • Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Składniki: woda, gorczyca (20%),  miód naturalny wielokwiatowy (20%), ocet spirytusowy 10%, cukier, sól W Ogródku Dziadunia produkujemy musztardę z własnych ziaren gorczycy.  Tradycyjna, udokumentowana,  rodzinna receptura  od lat przyciąga nowych miłośników. Jej wyrazisty słodko-ostry smak doskonale podkreśla smak wędlin, pieczonego mięsa czy potraw z grilla. Świetnie komponuje się w sosach, dipach i dressingach lub jako baza marynaty. Oryginalny smak, który polubisz na pewno!
  • Głębia  wyrazistego, ostrego smaku, która podkręci Twoje dania. Czy to kanapka, czy kiełbaska z grilla. Zawadiacko pikantna! Składniki: woda, gorczyca (25%),  ocet spirytusowy 10%, cukier, sól Produkt posiada certyfikat jakości JAKOŚĆ- TRADYCJA. Powstaje w Ogródku Dziadunia od ziarenka. Według unikalnej, tradycyjnej receptury wielokrotnie namaczamy i mielimy nasiona gorczycy, by wydobyć z niej pełnię ostrego smaku. Musztardę Wąsoską Ostrą szczególnie  upodobali sobie koneserzy mocno pikantnych smaków. Zawiera tylko naturalne składniki. Świetnie komponuje się z wędliną, mięsem, czy grillowanym daniem. Może być bazą sosów, dipów i dressingów. Nada charakter sałatkom i marynatom. Nasze przepisy: http://www.ogrodekdziadunia.pl/letnia-salatka-z-quinoa/  

FreshMail.pl