Bez dodatku cukru

/Bez dodatku cukru
Kontynuuj zakupy Do darmowej wysyłki brakuje Ci 120,00  !
  • Składniki: śliwka węgierka (77%), miód wielokwiatowy (14%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%). Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużyto nie mniej niż 80 g śliwek.  
  • Tylko jeden składnik! W całym słoiczku są tylko śliwki węgierki. Ich cały smak i słodycz. Mmmm... Składniki: śliwki węgierki. Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużyto nie mniej niż 160 g śliwek.   Produkt pasteryzowany.
  • Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku. Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu. Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), woda, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze i smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi. Barszczyk czerwony Dziadunia ożywi Twój lunch - w gorącej wersji z chrupiącymi grzankami lub zimnej - jako idealny chłodnik.A podczas przyjęć i świąt będzie Twoim sekretem najbardziej udanego barszczu z uszkami lub krokietem. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/wiosenne-pierogi-z-botwina/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/chlodnik-idealny-na-upaly-2/
  • Kapusta kiszona 900ml

    7,00  z VAT
    Dawniej obecna w każdym polskim domu. Dziś na nowo odkrywamy jej smak i bogactwo właściwości. Kiszona tak samo jak kiedyś - tylko posolona i porządnie ubita. Bez pośpiechu. Jest pyszną surówką do obiadu, podstawą kapuśniaku, farszu do pierogów, krokietów, kapuśniaczków. Składniki: kapusta biała kiszona, woda, sól. Dopuszcza się śladowe ilości marchwi.
  • Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Kiszona tak samo, jak dawniej w naszej rodzinie: szatkowana, posolona i pomieszana z pokrojoną cebulą i grzybami. Porządnie ubita czeka, aż nabierze wyjątkowego smaku. Bez pospieszania, bez octu. Taka jak kiedyś. Wystarczy ją krótko podgotować, by stała się juz gotowym farszem do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek. Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na wigilijnym stole. Składniki: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól. Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały poparte certyfikatem Jakość Tradycja. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/kapusniak-z-kasza-jeczmienna/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/rustykalne-bulki-z-kapusta/
  • Kiszona tak, jak w wielu polskich domach - szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku.   Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
  • Mocno pomidorowy. Dojrzałe na słońcu pomidory przetarte i odparowane , by w niewielkiej ilości zmieścić maksimum pomidorowego smaku. Świetnie smakuje w zupach, sosach, zapiekankach. Składniki: koncentrat pomidorowy 30% Niezbędne, jeśli chcesz zdrowo się odżywiać. Warto wiedzieć, że pomidory zawierają m.in. cenny likopen, który działa antyoksydacyjnie i przeciwnowotworowo, a koncentrat zawiera go jeszcze więcej  i łatwiej przyswajalny niż świeże pomidory! Skoncentrowane, by zawsze mieć pod ręką doskonały smak. Utrwalony przez pasteryzację, nie zawiera konserwantów.
  • Migdały w miodzie 210g

    24,00  z VAT
    Całe migdały ze skórką zanurzone w akacjowym, naturalnym miodzie. Niebiański smak z natury. Idealny wtedy, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Będzie też niebanalnym prezentem dla Kogoś, na kim Ci zależy! Składniki: miód akacjowy (57%), migdały (43%)
  • Świetna przyprawa do zup, sałatek, ryb, warzyw, a także marynat. Niezbędna do dressingów i dipów. Dodana w niewielkiej ilości do potraw, nadaje im kwaskowy smak oraz utrzymuje ich naturalny kolor (np. barszcz czerwony). Składniki: ocet jabłkowy 6%. Powstaje przez naturalną fermentację soczystych jabłek. Nie zawiera konserwantów. W polskiej tradycji ceniony od wieków nie tylko za walory smakowe, lecz także właściwości lecznicze i kosmetyczne. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/sledzie-po-skandynawsku
  • Smakowy przebój Ogródka Dziadunia, który wiele ułatwi w Twojej kuchni! Ognisty Duet –ostry sos paprykowo-pomidorowy, z naturalnymi przyprawami, możesz łatwo zmienić go w pyszny sos do makaronu, zapiekanki, warzyw czy kiełbasek  z grilla – co chcesz! Składniki: papryka (43%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (35%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, sól himalajska, płatki chili, przyprawy. Na wyprodukowanie 100g sosu zużyto min. 300g pomidorów.
  • Ogórki kiszone w rozdrobnionej formie przecieru to doskonały i bardzo szybki sposób na przepyszną zupę ogórkową.Oszczędza Twój czas i energię, a zupa z takim przecierem na pewno zasmakuje całej Rodzinie! Nasze przepisy: http://https://www.ogrodekdziadunia.pl/przepisy/tradycyjna-zupa-ogorkowa
  • Tylko pomidory. JEDEN składnik. Te dojrzałe na słońcu, czerwone i soczyste. Starannie przetarte i oddzielone od skórek i pestek. Oddadzą Twoim potrawom cały swój smak i aromat. Podstawa w zdrowej diecie. Może być bazą sosów, zup, kremów, składnikiem zapiekanek, ale też drinków, napojów, koktajli i smoothies. A Twoja pomidorowa będzie smakowała tak jak dawniej u Babci. Składniki: pomidory. Na wyprodukowanie 100 g przecieru zużyto 200 g świeżych pomidorów. Pomidorową Ucztę dobrze mieć pod ręką, ponieważ pozwala na wiele kulinarnych szaleństw. Smak i aromat pomidorów świetnie komponuje się z większością kulinarnych składników, więc ogranicza nas tylko wyobraźnia. Pomidorowa Uczta nie zawiera dodatkowych przypraw, konserwantów, zagęszczaczy, a jedynie bardzo wartościowe pod względem zdrowotnym pomidory. Dlatego, jeśli zależy Ci na zdrowym odżywianiu, z pewnością pokochasz Pomidorową Ucztę. Nasze przepisy: https://www.ogrodekdziadunia.pl/krem-z-pomidorow/ https://www.ogrodekdziadunia.pl/spaghetti-caprese/
  • Żuruś Dziadunia 330g

    5,00  z VAT
    Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci. Pasteryzowany. Posiada certyfikat Jakość Tradycja. Składniki: woda, żyto, czosnek Szczególna duma Ogródka Dziadunia, ponieważ żurek przygotowywany jest przez nas, jak przed laty, od ziarenka. Zasiane przez nas, pielęgnowane i zebrane żyto, starannie selekcjonujemy i mielimy u nas na mąkę. Potem łączymy z wodą, czosnkiem i … czekamy. Kiedy zakwas będzie idealnie kwaśny na żurek, wlejemy go do butelek i poddamy lekkiej pasteryzacji. Bez chemii, zagęszczaczy, konserwantów - tylko czysty, tradycyjny smak – dla Ciebie. Najlepszy do wielkanocnego żurku z jajkiem, zalewajki, żuru z kiełbasą.  
  • Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci. Posiada certyfikat Jakość i Tradycja Składniki: woda, żyto, czosnek Szczególna duma Ogródka Dziadunia, ponieważ żurek przygotowywany jest przez nas, jak przed laty, od ziarenka. Zasiane przez nas, pielęgnowane i zebrane żyto, starannie selekcjonujemy i mielimy u nas na mąkę. Potem łączymy z wodą, czosnkiem i … czekamy. Kiedy zakwas będzie idealnie kwaśny na żurek, wlejemy go do butelek. Bez chemii, zagęszczaczy, konserwantów - tylko czysty, tradycyjny smak – dla Ciebie. Najlepszy do wielkanocnego żurku z jajkiem, zalewajki, żuru z kiełbasą.  

FreshMail.pl