Jeżynowy pudding chia_4 miniaturka

Jeżynowy pudding z chia

JEŻYNOWY PUDDING CHIA

Składniki:

1 puszka mleczka kokosowego (400 ml)
¼ szklanki nasion chia
syrop jeżynowy Jeżynowa Poezja Ogródek Dziadunia
jeżyny, maliny, borówki

Wykonanie:

Nasiona chia umieść w pojemniku, zalej je mlekiem kokosowym, dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Możesz w tym czasie przemieszać je jeszcze dwa, trzy razy (najlepiej widelcem). Zblenduj jeżyny na gładką masę. Odparuj na patelni syrop jeżynowy.
Układaj w pucharku kolejne warstwy: pudding chia, zmiksowane jeżyny, pudding chia, syrop jeżynowy. Na wierzchu ułóż owoce: jeżyny, maliny i borówki.
W deserze nie musisz używać cukru – odparowany syrop jeżynowy idealnie go zastępuje.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

 

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.