Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:

5 jajek
4 połówki czerwonej papryki konserwowe Ogródek Dziadunia
½ pęczka drobnego szczypiorku
1 łyżeczka majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz z łupin. Zetnij górę, wybierz łyżeczką żółtka i włóż je do miski. 3 połówki papryki konserwowej pokrój w kostkę, włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Posiekaj drobno szczypiorek, dodaj razem z papryką do żółtek. Pozostałą połówkę papryki pokrój w drobną kostkę i część dodaj do masy razem z majonezem. Wymieszaj dokładnie całość. Powstałą masą napełnij jajka.
Pozostałą papryką udekoruj wierzch jajek. Możesz też przewiązać jajka szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.garniecmagalie.blogspot.com

O autorze: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.