frytki z batatów z ketchupem Aniołek

Frytki z batatów

Składniki:

3 bataty
przyprawy:sól, kolendra, słodka papryka, chili, pieprz czarny mielony
6  łyżek oliwy z oliwek

Ketchup – Aniołek Dziadunia

  1. Bataty obrać i pokroić w słupki.
  2. Przyprawy wymieszać.
  3. Słupki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Najlepiej, aby słupki się nie nakładały.
  5. Bataty polać oliwą i posypać mieszanką przypraw.
  6. Piec, aż zaczną nabierać koloru i się rumienić ok. 30-35 minut w temp. 180C. (pod koniec pieczenia należy je pilnować, żeby się zbyt mocno nie przypiekły).
  7. Podajemy z ketchupem – Aniołkiem Dziadunia.

Przepis przygotowany we współpracy z blogiem www.rodzinne-gotowanie.pl

O autorze: Ogródek Dziadunia

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.