eksresowe łazanki

Ekspresowe łazanki

Składniki:

1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki smalcu
słoik 0,9 l kapusty kiszonej z grzybami leśnymi Ogródek Dziadunia
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki majeranku
1 płaska łyżeczka imbiru
pieprz do smaku
350 g makaronu łazanki

DO DZIEŁA:

Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. 

Na głębokiej patelni rozpuść smalec i podsmaż na nim cebulę pokrojoną w kostkę.
Na koniec dodaj starty czosnek. Następnie dodaj całą kapustę kiszoną wraz z sokiem.
Smaż około 10 minut. Na koniec dodaj przyprawy i dokładnie połącz składniki.

Ugotowany makaron przełóż do garnka. Dodaj kapustę i wymieszaj.

Podawaj na ciepło.

Przepis przygotowany we współpracy z blogiem: www.smakolykidominiki (http://www.smakolykidominiki.pl/2017/02/ekspresowe-azanki.html)

O autorze: Ogródek Dziadunia

Zostaw komentarz

Twój email nie zostanie opublikowany.