Diabelskie spaghetti Dziadunia

20 minut | 4 porcje

SADNIKI:

× 200-300 g suchego makaronu spaghetti
× 1 cebula
× 1 ząbek czosnku
× 1 cukinia
× 1 marchewka
× 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
× 400-500 g pomidorów krojonych w puszce lub passaty
× 3 łyżki ketchupu Diabełek Dziadunia
× Tarty ser żółty twardy np. parmezan
× 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka suszonych ziół włoskich, sól, pieprz,
× gałązki oregano do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię i marchewkę zetrzyj na tarce. Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmaż cebulę. Kiedy cebula zacznie się szklić dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso. Kiedy mięso będzie obsmażone dodaj cukinię, marchewkę, sól oraz pieprz. Smaż na małym ogniu często mieszając. Wrzuć pomidory z puszki/passatę, ketchup, zioła i podgrzewaj przez około 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.

2. Sos podawaj z makaronem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe danie posyp tartym serem i udekoruj listkami oregano.

    • 20.-Diabelek-Dziadunia-3.jpg
    • 20.-Diabelek-Dziadunia-16.jpg
    • 20.-Diabelek-Dziadunia-19.jpg
    Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

    Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

    *pola wymagane