Chłopski tatar Dziadunia

Chłopski tatar Dziadunia

Składniki:

mięso wołowe na tatar (polędwica wołowa, może być także rostbef lub udziec)
ogórki czosnkowo – koperkowe Ogródek Dziadunia
papryka marynowana Ogródek Dziadunia
cebula perłowa lub szalotka
świeżo zmielony pieprz, sól do smaku
olej
surowe żółtko (według upodobań)

Wykonanie:

Posiekaj drobno mięso. Pokrój ogórki oraz paprykę i cebulę w drobną kostkę. Dodaj do mięsa wraz z odrobiną oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Za pomocą ringu uformuj tatar, następnie połóż go na talerzu, z wierzchu możesz go ozdobić kiełkami. Rozbij jajko i na wierzchu ułóż żółtko. Podawaj.

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com

About the author: Ogródek Dziadunia

Mała rodzinna firma znad brzegu Warty :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.