Bąbelkowe naleśniki Dziadunia

15 minut | 14-15 dużych cienkich naleśników

SADNIKI:

× 1 szklanka lemoniady Bąbelkowa Malina Ogródek Dziadunia
× 1 szklanka pełnotłustego mleka
× 2 i 1/5 szklanki mąki pszennej tortowej
× 2 jajka
× 1/5 szklanki oleju roślinnego

PRZYGOTOWANIE:

1. Wszystkie składniki umieść w misce i miksuj aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji.

2. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej, przewracając na drugą stronę, kiedy będzie już całkowicie ścięty (około 45 sekund). Po drugiej stronie placki smaż mniej więcej połowę czasu.

  • Babelkowa-porzeczka-37
  • Babelkowa-porzeczka-23
  • Babelkowa-porzeczka-21
  • Babelkowa-porzeczka-11
Bądź na bieżąco z nowymi artykułami, ciekawymi przepisami, nowościami i wydarzeniami

Zapisz się na newsletter i otrzymuj ode mnie wartościowe materiały!

*pola wymagane