Jesteśmy małą, rodzinną firmą, która od pokoleń zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców. Położony na nieskażonych terenach Jury Krakowsko-Częstochowskiej  Wąsosz Dolny, niedaleko od brzegu Warty, słynie na okolicę z upraw warzywnych i owocowych.

     Ogródek Dziadunia tworzy swoje przetwory według tradycyjnych receptur, przekazywanych w rodzinie kolejnym pokoleniom. W zaprawach i przetworach z Ogródka Dziadunia nie ma konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów. W składzie znajdują się tylko i wyłącznie naturalne składniki.

Produkty poddawane są ścisłej kontroli na każdym etapie produkcji oraz badane są w laboratorium zakładowym i okresowo w laboratoriach zewnętrznych akredytowanych. Są smaczne, zdrowe i spełniają wszelkie wymogi prawne. Przetwory z Ogródka Dziadunia to prawdziwe Receptury od serca.

Ogródek Dziadunia należy do Fundacji Firmy Rodzinne oraz Fundacji Polskie Produkty Rolne i z dumą umieszcza na swoich etykietach logotypy obu fundacji, podkreślając rodzinny charakter działalności, polskie pochodzenie przetworów, a także ich wysoką jakość. Kapusta kiszona z grzybami leśnymi, sok jabłkowy oraz ogórki konserwowe z Ogródka Dziadunia uhonorowane zostały certyfikatem Top produktu w programie „Doceń polskie”, przetwory owocowe certyfikatem „Złota Jaskółka” dla Mistrza Rolnictwa i Przetwórstwa. Firma otrzymała również certyfikat Super sprzedawcy Allegro 2014 r. Ogródek Dziadunia prezentuje swoje produkty na wielu imprezach branżowych, targach żywności czy konferencjach. Gorąco zachęcamy do odwiedzania naszych stoisk i degustacji naszych wyrobów.

Leave a Reply

Your email address will not be published.