Kruchutkie i delikatne, niebiańsko pachnące różą…
Składniki:
1 kostka masła 200 g
1 kostka sera białego tłustego 200 g
1 szklanka mąki pszennej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
konfitura z płatków róży Różana Mgiełka
Z masła, sera, mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego zagnieść ciasto.Podsypać mąką, rozwałkować cienko. Przyłożyć duży talerz i wyciąć koło, pokroić na 8 równych części, jak pizzę. Na każdy kawałeczek nałożyć (od szerszej strony trójkąta konfiturę różaną. Zawijać w rogalik zaczynając od większej części. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temp. 180 st.C. Posypać delikatnie cukrem pudrem. Niebiańskie!
Rogaliki prawdopodobnie długo będą świeże i kruche, ale nikt tego nie sprawdził, bo zawsze znikają szybciej. :)
Przepis przygotowany we współpracy z blogiem rodzinne-gotowanie.pl
Zostaw komentarz