Składniki:
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki smalcu
słoik 0,9 l kapusty kiszonej z grzybami leśnymi Ogródek Dziadunia
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki majeranku
1 płaska łyżeczka imbiru
pieprz do smaku
350 g makaronu łazanki
DO DZIEŁA:
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozpuść smalec i podsmaż na nim cebulę pokrojoną w kostkę.
Na koniec dodaj starty czosnek. Następnie dodaj całą kapustę kiszoną wraz z sokiem.
Smaż około 10 minut. Na koniec dodaj przyprawy i dokładnie połącz składniki.
Ugotowany makaron przełóż do garnka. Dodaj kapustę i wymieszaj.
Podawaj na ciepło.
Przepis przygotowany we współpracy z blogiem: www.smakolykidominiki (http://www.smakolykidominiki.pl/2017/02/ekspresowe-azanki.html)
Zostaw komentarz